18 Nisan 2013 Perşembe

Muzlu Yaş Pasta


Özel günlerin vazgeçilmezi yaş pastalar, evde yapıldığı zaman hem daha lezzetli hem daha bereketli oluyor. Çeşit çeşit pasta tariflerini zamanla paylaşacağım ancak ilk pastam herkesin severek yediği muzlu pasta.. Tarifi olduğu gibi yaparsanız harika bir sonuç elde edeceğinize eminim.. Şimdiden afiyet olsun..


Malzemeler;

PANDİSPANYA İÇİN
4 kahve fincanı şeker
4 yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
3 kahve fincanı un

KREMASI İÇİN
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 vanilya
1 su bardağı şeker

keki ıslatmak için
1 su bardağı bardak süt
bir yemek kaşığı şeker

İÇİNE
2 adet muz

ÜZERİNE
1 paket kremşanti
1 bardak süt

YAPILIŞI

Öncelikle pandispanyayı hazırlayın. yumurtaların sarısını ve beyazını birbirinden ayırın.

  • yumurta sarılarını şekerle beraber şeker eriyene kadar çırpın
  • daha sonra yoğurt ve sıvıyağı ekleyin karıştırın
  • vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın 
  • sonra unu ekleyin karıştırın bu karışımı bırakıp beyazları hazırlamaya başlayın
  • yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile birlikte mikserle karıştırın
  • tuz çok önemli çünkü yumurtaların kolay köpürmesini sağlıyor
  • yumurta beyazları kar gibi olduktan sonra daha önce hazırladığınız karışıma dökün
  • karışımları tahta kaşık yardımı ile birbirlerine yedirin.
  • fazla bekletmeden yağlanmış olan 30 cm'lik bir tepsiye dökün
  • önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice pişirin
  • piştikten sonra soğumaya bırakın ve kremayı hazırlayın
  • vanilya hariç bütün krema malzemelerini bir tencereye koyun ve çırpıcı ile karıştırın
  • tencereyi ocağa koyun ve kısık ateşte karıştırarak pişirin
  • kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha pişirin ve altını kapatıp vanilya ekleyin
  • daha sonra soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye bölün
  • alt kısmını bir kaşık şekerle tatlandırılmış süt ile ıslatın bir bardak sütün yarısını ikinci katı için ayırın
  • ıslatılan kekin üzerine biraz krema sürün sonra da dilimlenmiş muzları kremanın üzerime dizin
  • muzların üzerine tekrar bir kat krema sürün ve ikinci keki yerleştirip şekerli süt ile ıslatın
  • kremşantiyi tarifine göre hazırlayın ve pastanın üzerine ıspatula yardımı ile sıvayın.
  • pastanın üzerini kalan krema ve kremşanti ile süsleyebilirsiniz
  • arzu ederseniz benim yaptığım gibi çikolata rendesi ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz..
  • dolapta en az iki saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun..
not; pandispanyayı bir gün önceden hazırlarsanız daha kolay kesebilirsiniz..

Hiç yorum yok: