11 Ekim 2012 Perşembe

sulu mantı tarifi


mantı sevmeyen yoktur sanırım bende çok severim ama benim yaptığım tarzda salçalı su ile haşlanıp suyuyla birlikte servis edilmeli bence en lezzetli şekli bu mantının..siz isterseniz sade suyla haşlayıp süzerek servis edebilirsiniz..

hamuru için:
4 su bardağı un
2 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
su

iç malzemesi:
750 gr kıyma
2 soğan
tuz,
pul biber

haşlama suyu için
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
yaklaşık 3 litre su
1 çay kaşığı kuru nane

üzerine
sarımsaklı yoğurt ve pul biber

yapılışı:
önce hamuru hazırlayın.un ve tuzu bir kaba alın yumurtaları kırın karıştırın sonra yavaş yavaş su ekleyerek sert bir hamur yoğurun.üzerini nemli bezle örtün ve içi hazırlamaya başlayın
kıymayı bir kaba alın üzerine tuz, pul biber ve incecik kıydığınız soğanları ekleyin iyice yoğurun.

hamuru 4 bezeye ayırın her bezeyi unlanmış tezgahta ayrı ayrı merdaneyle açın ince olmalı yufkadan birazcık daha kalın olacak şekilde açın 1.5 cm lik karelere kesin elinizle bütün karelere kıyma paylaştırın ve bohça gibi kapatın.bütün bezeleri aynı şekilde hazırladıktan sonra haşlama suyunu hazırlayın büyük bir tencereye tereyağını alın ,salçaları ekleyin tereyağını eritene kadar karıştırın tuz ve su ekleyin su kaynayınca mantıları koyun ve yapışmasınlar diye hemen karıştırın
mantılar pişince altını kapatın 2 bardak soğuk su ekleyin 
suyuyla birlikte tabaklara servis edin arzu ederseniz üzerlerine yoğurt ve pul biber koyup afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: