gozlemeyi sadece dısarda yiyebileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz ben evde sürekli yaparım ve çokta lezzetli olur sizde kolaylıkla yapabilirsiniz
ıspanaklı gözleme
hamuru için
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya(ben instant maya kullanıyorum pratik oluyor)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un
içi için
1 kilo ıspanak
2 soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı pulbiber
yaklaşık 1 su bardağı zeytinyağı
tuz
yapılışı
önce hamuru yoğuruyoruz bunun için
suyu tepsiye dökün tuzu ve şekeri ekleyin şeker eriyene kadar karıştırın
unu ve mayayı birlikte ekleyin ve yoğurmaya başlayın
ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyip yoğurun
yoğurma işi bitince üstünü kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın
iç harcı için
öncelikle bir tencereye su ve tuz koyup kaynamaya bırakın
ıspanakları yıkayıp temizleyin
ince ince doğrayın azar azar kaynamakta olan suyun içine atıp 2 dakika bekleyin zaten hemen yumuşuyorlar sonra kevgirle bir tepsiye alın butun ıspanakları haşladıktan sonra biraz soğumaya bırakın soğuduktan sonra avucunuzla biraz biraz alıp sıkın ve suyunu sıkın ıspanağın
artık gözlemeleri yapmaya başlayabilirsiniz
hamuru bir yumurtadan biraz daha büyük bezelere ayırın unlanmış tezgaha dizin biraz un serpip bezeyi elinizle ince bir yuvarlak açın merdanede kullanabilirsiniz açtıktan sonra hamurun yarısına harcınızı koyup diğer yarısını üstüne kapatın büyük bir teflon tavayı ocağa koyup ısıtın ve yapmış olduğunuz gözlemeyi tavaya alın ve alt üstü kızarıncaya kadar çevirerek pişirin ben birkaçtaçtane yapıp pişirmeye başlıyorum bir yandan açıp bir yandan pişiriyorum tabi siz yaparken yanınızda birisi olursa siz açıp o pişirirse işiniz kolaylaşır ama tek başınızada yapabilirsiniz ben hep yalnız yapıyorum
hepsini yaptıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz
zor görünüyor ama aslında çok kolay zaten tadına bakınca bu gözlemeler için değdiğini göreceksiniz kolay gelsin hepinize..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder