22 Eylül 2012 Cumartesi

patetesli poğaça



patatesi sevenler için bir tarif daha hem lezzetli hemde yumuşacık bir poğaça kesinlikle yapmanızı öneririm.

malzemeler
3   çay bardağı süt
3   çay bardağı su
2   çay bardağı sıvı yağ
1   paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz 
2 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un
 
içi için
3 haşlanmış patates
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
üzerine:1 yumurta çörek otu susam
 
yapılışı
hamur için un ve maya hariç bütün malzemeleri karıştırın daha sonra un ve mayayı ekleyin unu yavaş yavaş ekleyin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.üzerini bezle örtüp mayalanmaya bırakın yaklaşık 40 dakika .
bu sırada içini hazırlayın haşlanmış patatesleri minik küp şeklinde doğrayın ezmeyin poğaçada ezilmiş olması iyi olmuyor
soğanıda ince ince doğrayın tavaya sıvı yağı ve soğanı alın biraz kavurun ve altını kapatın pul biber ve patatesleride ince  kıyılmış maydanozuda ekleyin karıştırın
mayalanan hamuru bezelere ayırın her bezeyi biraz açıp içine patatesli içten koyup kapatın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin üzerlerine çırpılmış yumurta sürün çörek otu ve susam serpip 15 dakika tepsi mayası için bekleyin ve 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin..afiyet olsun

Hiç yorum yok: