1 Ekim 2012 Pazartesi

evde lahmacun yapımı


lahmacun

her zaman her yemeğin evde yapılanını daha çok sevmişimdir ..lahmacunda bunlardan biri bu tarifi deneyin ve evde mis gibi lahmacun yemenin keyfine varın..

hamuru için
yarım kilo un
1 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı instant maya
su

içi için
yarım kilo az yağlı kıyma
4 domates
2 soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
tuz

yapılışı
önce hamuru hazırlayın ben mayalı hamur yapıyorum daha yumuşak oluyor daha çıtır çıtır olsun istiyorsanız mayasız hamur yapın.
unu kaba dökün üzerine tuz şeker ve mayayı koyun karıştırın.üzerine yavaş yavaş su dökün ve yoğurmaya başlayın.ele yapışmayan bir hamur yoğurun ..yoğurma işi bittikten sonra üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
bu sırada içi hazırlayın
kıyma ince doğranmış maydanoz ince doğranmış soğan ve soyulmuş doğranmış domatesi karıştırın geri kalan iç malzemelerini de ekleyin karıştırın iç malzemeniz hazır.
 domatesten dolayı içiniz sulu olabilir merak etmeyin pişerken su buharlaşacak ve hamurunuzu yumuşatarak daha lezzetli olacaktır.

fırını 250 dereceye ayarlayın
dinlenmiş hamuru bezelere ayırın  unlanmış tezgahta merdaneyle açın açtığınız hamuru yağlı kağıdın Üzerine koyun ve üzerine bol iç malzemesinden yayın ısınmış fırına yağlı kağıt ile birlikte fırın ızgarasının üstüne koyun ve pişirin yaklaşık 7-8 dakikada lahmacununuz hazır olacaktır ..geri kalan hamurları da aynı şekilde pişirin ve sıcak servis edin
hepinize afiyet olsun..

Hiç yorum yok: