23 Eylül 2012 Pazar

şekerpare


şekerpare hamuru için
1su bardağı pudra şekeri
1 paket  oda sıcaklığında yumuşamış
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yaklaşık 4 su bardağı un

şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu

üzerine
fııdık içi

önce şerbeti hazırlayın soğuması gerekiyor
Şerbetin yapılışı
şekeri ve suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp şekerpareleri hazırlayın
Şekerparelerin yapılışı:
 yumuşamış margarin, pudra şekeri, irmik, hindistan cevizi,  yumurta, , vanilya ve kabartma tozunu karıştırın sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. unu fazla koyarsanız hamurunuz sert olur ve şekerpareleriniz çatlar
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin. şekerpareleriinizi fazla büyük yapmayın çünkü hem kabaracak hemde şerbeti çektikten sonra büyüyecekler..
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin.
3 dakika sonunda ılık olan şerbeti ( şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.

Hiç yorum yok: