19 Eylül 2012 Çarşamba

etli yaprak sarması

yaprak sarması her gün olsa yinede yerim..iyiki varsın yaprak sarma :)

malzemeler
asma yaprağı
içi için:
1 kase pirinç
250 gr.yağlı kıyma
1 çay bardağı sıvıyağ
1 demet taze nane
2 domates
2 yemek kaşık domates salçası
1 çay kaşığı toz karabiber
tuz

yapılışı
bütün iç malzemesi karıştırılır ve yapraklara koyulur ince uzun şeklinde sarılır.yaprak miktarını belirtmedim çünkü herkesin el ölçüsü farklı oluyor ben içini bol koyarım kimisi az içli sever
zaten yaprağınız artarsa buzlukta saklayabilirsiniz.daha sonra kullanabilirsiniz.
sarma işi bitince tencereye dizilir biraz tuz serpilir üzerlerine 2 tabak yerleştirilir ve üstünü örtecek kadar su konur 1 saat kısık ateşte pişmesi gerekiyor.afiyet olsun

Hiç yorum yok: