19 Eylül 2012 Çarşamba

profiterol tarifi

 
 
hamuru için
 
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta

kreması için
2.5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

sosu için hazır çikolata sosu kullanabilirsiniz

yapılışı
hamuru için
önce su ve margarini tencereye alıyoruz ve ocakta margarin eriyinceye kadar kaynatıyoruz.margarin eridikten sonraunu ekleyip karıstıtıyoruz ve altını kapatıyoruz.biraz ılındıktan sonra yumurtaları tek tek kırıp hamura yediriyoruz mikserle karıştırırsanız daha pratik olur yumurtaları da yedirdikten sonra yumuşak bir hamurumuz olacak bu hamuru kaşık yardımıyla yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye diziyoruz.(aralarında boşluk bırakmayı unutmayın çünkü 2 katı kabaracak)200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

kreması için
vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyun iyice karıştırdıktan sonra altını yakın orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha kariştırın ve altını kapatın 
vanilyayı ekleyin ve karıştırın kremanız hazır.

şimdi hamurlarınızı ortadan kesip kremayı kaşık yardımıyla içine koyun ve kapatın
sıkma aparatıylada yapabilirsiniz: hamurların altından sıkma aparatıyla kremayı içlerine sıkın
servis tabağına dizdiğiniz profiterollerin üzerine çikolata sosu gezdirin  profşterolleriniz yenmeye hazır afiyet olsun..

Hiç yorum yok: