19 Eylül 2012 Çarşamba

etimek tatlısı (yalancı ekmek kadayıfı)

 



işte benim kurtarıcı tariflerimden biri misafirler için yapılacak lezzetli bir tatlı ben sevmeyenine rastlamadın henüz..


MALZEMELER:
 
Etimekli bölüm için:
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 bardak şeker
  • 2 bardak su
Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un ve nişasta karışımı
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr margarin
Üzerine
  • 2 poşet kremşanti
  • 1,5 bardak soğuk süt
YAPILIŞI:
Önce etimekleri borcamın altına dizin.Ben 12 adet kullandım.Diğer yandan şekeri bir tencereye koyup hafif ateşte yavaş yavaş karamelleşmesini bekleyin.Şeker eriyip karamelleştiğinde üzerine 2 bardak suyu dikkatlice koyun .Şeker suda eridiğinde etimeklerin üzerine dökün.Muhallebisi için süte un nişasta karışımını ve şekeri ekleyin.Çırpma teliyle bir yandan karıştırarak bir yandan pişirin.Çırpma teli kullanmamın sebebi sonradan çırpmaya gerek kalmaması için.Koyulaşınca margarin ve vanilyayı ekleyin.Margarin eridiğinde muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün ve soğutun.Soğuduğunda krem şantiyi sütle çırpıp muhallebili kısmın üzerine dökün.Buzdolabında  dinlendirip hindistan cevizi serpip servis edin afiyet olsun
not:şekeri fazla yakmamaya çalışın yoksa tatlınız karamel tadı yerine hoş olmayan bir tat alır

Hiç yorum yok: