9 Ekim 2012 Salı

havuçlu toplar (havuçlu truf)

 
herkese merhaba ..bugün sizlerle çok lezzetli ve pratik bir tarif paylaşmak istiyorum. yavaş yavaş kışın kendini göstermeye başladığı bu günlerde kış sebzeleride marketlerdeki yerini almaya başladı.dün markette taze koparılmış havuçları görünce birden kafamda havuçlu truff canlandı ve sabah kalktım ilk iş bu trufları yaptım umarım sizde beğenirsiniz.
 
malzemeler
1 kilo havuç
1.5 su bardağı şeker
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı  iri çekilmiş  fındık (olmasa da olur )
hindistan cevizi
yapılışı
havuçları iyice yıkayıp soyun ve rendeleyin bir tencereye havuçları ve şekeri alın
kısık ateşte havuç suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak pişirin
suyunu çekince ocaktan alın ve soğumaya bırakın bu arada bisküvileri elinizle kırın fazla toz haline getirmemeye çalışın soğuyan havuçların üstüne fındık ve bisküvileri dökün karıştırın
elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayın hindistan cevizine bulayın
bütün havuçları aynı şekilde yapıp servis tabağına alın ve buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz isterseniz kürdan batırıp hoş bir sunum da yapabilirsiniz.
 
 

Hiç yorum yok: