bu tatlıya boşuna sadrazam lokumu dememişler tam sultanlara yaraşır bir lezzeti var yaparken dayanamayıp yemeye başladım hakikaten çok lezzetli umarım sizde beğenirsiniz..
Malzemeler:
kek için:
4
adet yumurta1 su
bardağı toz şeker
1 su
bardağından 2 kaşık kadar fazla un
1 paket
kabartma tozu
yarım limon rendesi
Krema
için:
2.5 su bardağı süt
1 paket
vanilya
4 kaşık un
Yarım su bardağı şeker
arasına serpmek için 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
ıslatmak için
2 su
bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı şeker
süslemek için:
hindistan cevizi
yapılışı
şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın.Sonrasında un ve kabartma
tozunu ekleyip, kek hamurunu elde edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip
üzerine hamuru incecik bir şekilde yayın 170 derece fırında üzeri
pembeleşene kadar pişirin Kek pişer pişmez fırından çıkarıp enlemesine ikiye
kesin.Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarın. Çünkü
soğuduktan sonra sarmak zor olur.
sonra kremayı hazırlayın bunun için bir tencereye vanilya hariç krema malzemelerini koyup karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin altını kapatın ve vanilyayı ekleyin karıştırın ve soğumaya bırakın
Sonra iyice soğuyan ve koyulaşan
kremayı rulo haline gelen iki parça keki açıp ortasına sürün fındık serpin tekrar sarın.
Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş olacaksınız Bu ruloları yaklaşık 2
cm genişliğinde kesin. Önce 1 kaşık şekerle karıştırılmış süte batırıp ardından her tarafını hindistan
cevizine bulayınız.buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra Sadrazam lokumu hazır.afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder