8 Ekim 2012 Pazartesi

sadrazam lokumu

bu tatlıya boşuna sadrazam lokumu dememişler tam sultanlara yaraşır bir lezzeti var yaparken dayanamayıp  yemeye başladım hakikaten çok lezzetli umarım sizde beğenirsiniz.. 
Malzemeler:
kek için:
4 adet yumurta1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
1 paket kabartma tozu
yarım limon rendesi
Krema için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
Yarım su bard
ağı şeker

arasına serpmek için 1 su bardağı iri çekilmiş fındık

ıslatmak için
2 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı şeker

süslemek için:
hindistan cevizi

yapılışı

 şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın.Sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayın 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin  Kek pişer pişmez fırından çıkarıp enlemesine ikiye kesin.Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarın. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur.
sonra kremayı hazırlayın bunun için bir tencereye  vanilya hariç krema malzemelerini koyup karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin altını kapatın ve vanilyayı ekleyin karıştırın ve soğumaya bırakın
Sonra iyice soğuyan ve koyulaşan kremayı rulo haline gelen iki parça keki açıp ortasına sürün fındık serpin tekrar sarın. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş olacaksınız Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesin. Önce 1 kaşık şekerle karıştırılmış süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizine bulayınız.buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra Sadrazam lokumu hazır.afiyet olsun

Hiç yorum yok: