10 Ekim 2012 Çarşamba

ıspanaklı ve domatesli spagetti

mmm...spagettiye bayılırım spagetti sevmeyen varmı aranızda bence yok :)öyleyse hemen kolları sıvayın spagetti yapıyoruz üstelik hem ıspanaklı hemde domatesli enfes oldu bu tarif tek kelimeyle enfess...

malzemeler:
1 paket spagetti
1 küçük soğan
1 kırmızı biber
2 domates
15-20 yaprak ıspanak
1 kaşık domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz

yapılışı:
öncelikle bütün malzemelerimizi doğrayıp hazır ediyoruz sonra da tencereye yağı ve ince doğranmış soğanı alıp biraz soteliyoruz ardından yine ince doğranmış kırmızı biberi de ekliyoruz bir iki defa karıştırıp soyulmuş doğranmış domatesi ve 1 kaşık salçayı ekliyoruz kısık ateşte birkaç dakika daha pişiriyoruz.
en son doğranmış ıspanakları da ve tuzunu ekleyip karıştıralım  hemen spagettimizi bu sosun üzerine koyalım .. spagettiyi koyar koymaz kaynamış suyumuzu üzerlerine döküyoruz..üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave etmemiz yeterli olacaktır..bundan sonra tek yapmamız gereken spagettiniz pişmesini beklemek ..kısık ateşte yaklaşık 15 dakikada pişecektir suyu az gelirse biraz daha kaynamış su ilave edebilirsiniz..piştikten sonra hemen servis edebilirsiniz ...işte size çok kolay hazırlanan bir spagetti hepinize afiyet olsun..

Hiç yorum yok: