1 Ekim 2012 Pazartesi

kandil simidi

Malzemeler

2  yemek kaşığı tozşeker
125gr. tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı toz mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
5  su bardağı un
1 paket instant maya
su
üzerine:
 susam
çörekotu
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
Yapılışı:
önce kuru malzemelerimizi karıştırıyoruz bunun için un tuz şeker  maya ve mahlebi yoğurma kabına alıyoruz ve karıştırıyoruz.oda ısısında yumuşamış margarinide yumurtalarıda ekliyoruz sonrada yavaş yavaş su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.hamuru 30 dakika dinlendirdikten sonra elimizi sıvıyağa batıra batıra  yumurta büyüklüğünde parçalar alarak simit şekli veriyoruz
bir kapta karıştırmış olduğumuz pekmez ve suya batırıp susama buladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin
20 dakika tepsi mayası için bekletin sonra da 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
kandil simidiniz hazır afiyetler olsun

Hiç yorum yok: