HAMUR İÇİN:
1 su bardağı su
1 su bardağı sütyarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
aldığı kadar un
aralarına sürmek için
oda ısısında yumuşamış yarım paket margarin
içi için
250 gr beyaz peynir
yarım demet maydanoz
üzerine
1 yumurta sarısı
susam çörekotu
yapılışı
önce içi hazırlayın
peyniri ve ince kıyım maydanozu karıştırın bir kenarda bırakın ve hamuru hazırlamaya başlayın.
Hamur malzemeleriyle hamuru yoğurun yoğurduğunuz hamuru 20 eşit parçaya ayırın.
10 tanesini tek tek unlanmış tezgahta merdaneyle açın.Açtığınız bezelerin tek tek her katına yumuşamış margarin sürün 10 katı üst üste koyup tamamlayın.Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde açın ve aralarına margarin sürün.Her iki hamuru da yine biraz unla açarak büyütün.
Her hamuru 12 parçaya kesin ve geniş kenarlarına hazırladığınız içten koyarak rulo şeklinde sarın.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.toplamda 24 poğaçanız olmuş olacak üzerine yumurta sarısı sürün biraz susam çörekotu serpin ve mayalanması için 20 dakika bekleyin.
tepside mayalanması için bekledikten sonra 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder