
ıslak ve yumuşacık bir kek tarifini sizinle paylaşıyorum bildiğimiz ıslak keklerden farklı olarak sosunu ayrı hazırlıyoruz böylece da yumuşak bir kekimiz oluyor
malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yaklaşık 2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı dolusu kakao
Yapılışı
Oda ısısındaki yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.
Sıvı yağ ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın.
Unu kuru malzemelerle eleyip karışıma ilave edin ve karışana kadar çırpın.
Isıtılmış 165C fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin.
Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.
Fırında çıkan keke 3-4 dakika sonra döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder