gül böreğinin tadıda görüntüsüde çok güzel oluyor..ben bu sefer patatesli yaptım siz istediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz her türlüsü mükemmel oluyor.umarım denersiniz yorumlarınızı merak ediyorum..sağlıcakla kalın.
malzemeler:
5 li yufka
çörekotu
1 yumurta
sosu için:
yarım paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
içi için:
4 patates
1 soğan
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kuru nane
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
yapılışı:
1 soğanı ince kıyın ve sıvı yağla birlikte tavaya alın ocakta biraz soteleyin ,haşlanmış ve küçük küçük doğranmış patatesleri ekleyin üzerine pul biber nane ve tuzunu da ekleyip iyice karıştırın ve altını kapatın fazla pişmesi gerekmiyor
sosu hazırlayın .margarini eritin üzerine su ve yoğurdu ekleyin .yufkaları dörde kesin elinizde toplam 20 adet üçgen yufka olacak.şimdi her yufkaya biraz sos koyun her tarafına yayın ve hazırladığınız içten yufkanın geniş kenarlarına koyup sarın sonrada gül şeklini verin yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin aralarında boşluk bırakmayın yan yana dizin böylece şekilleride bozulmaz pişerken..
bütün yufkaları aynı şekilde sardıktan sonra üzerlerine çırpılmış yumurta sürün çörek otu serpin ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin...enfes börekler hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder