
malzemeler:
6 adet yufka
içi için:
istediğiniz türde peynir 250 gr.
ince kıyım maydanoz
yufkaları ıslatmak için
4 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
Hazırlanması:
Yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırıp bir sos elde ediyoruz
Yağladığınız büyük boy fırın tepsisine bir yufkayı serin.kenarları dışa taşabilir daha sonra içe alıcaz
ilk yufkanın üzerine hazırladığınız sostan kaşık yardımıyla biraz yayın
bir yufka daha alıp tepsiye koyun dışarı taşmasın buruşturarak tepsiye yayın ve bunada biraz sos sürün
bir yufka daha alın ve aynı şekilde yerleştirip soslayın sonrada hazırladığınız içi yufkaların üzerine eşit şekilde dağıtın en alttaki yufkanın dışa taşmış kenarlarını içe alın
kalan yufkalardan birini tepsiye sığdırarak koyun üzerini soslayın ikinci yufkayı da aynı şekilde koyup soslayın
en son kalan yufkayı tepsinin üzerine düz bir şekilde yerleştirin ve taşan kenarlarını tepsinin kenarlarına kıvırın en son kalan sosun hepsini böreğin üzerine yayın 5 dakika beklettikten sonra böreğinizi 170 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin
pişirme işlemi uzun sürebilir ama beklemeye değer
çünkü fırını yüksek ısıya açarsanız içi pişmez..piştikten sonra sıcak servis edebilirsiniz
biraz uzun bir yazı oldu ama açıklayıcı olmak istedim
inanın yapması yazmasından daha kolay
hepinize afiyet olsun lütfen yorumlarınızı esirgemeyin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder